vvvv

Situació
Places
Entorn Preus Akarona

Què es pot fer a la zona?

A casa fem Sabons Naturals. Els nostres sabons estan elaborats amb productes sans i respectuosos amb el medi ambient. Elaborats en fred, aporten a la nostra pell tots els beneficis de les plantes i els olis essencials, enriquits amb Mantega de Karité. Fem sabons d'Hipèric, de Calèndula, de Rosa i Civada, de Canyella, Taronja i Pebre, de Romaní,...

També fem Tractament de Plantes Aromàtiques i Medicinals. A través de senzills tractaments podem extreure de les plantes les seves millors qualitats i utilitzar-les pel tractament d'afeccions lleus, tant de la nostra pell com del nostre organisme. Fem Oleomacerats per massatges, d'Espígol, de Cop, de Romaní, de calèndula,...

pujarPujar

A casa tenim un galliner, on podreu visitar les gallines i les oques, i si voleu, podreu comprar ous acabats de pondre.

També tenim un hort, amb tomàquets, enciams, mongetes, pebrots ...

A la mateixa casa us oferim la possibilitat de fer itineraris guiats de natura, per reconèixer les plantes remeieres que abunden a la zona, per 4 € per persona.

També us oferim la possibilitat d'avistar les aus que habiten el pallars amb itineraris guiats, pel mateix preu, així com entrar en contacte amb altres artesans de la zona.

El Baix Pallars es un municipi ric en espais naturals i en patrimoni cultural, i ens dóna l'oportunitat de realitzar una gran quantitat d'activitats en contacte directe amb la natura.

 

pujarPujar

 

EL MUNICIPI DEL BAIX PALLARS

El municipi del Baix Pallars es troba situat a la zona meridional de la comarca del Pallars Sobirà. Està dividit pel riu Noguera Pallaresa i per la nacional 260, deixant, a la seva banda dreta els pobles d'Enseu, Bresca, Useu, Baen, Buseu, Sant Sebastià, Castellnou, Cuberes, Sarroca, Solduga i Espluga de Cuberes.

Per la seva banda esquerra, queden els nuclis de Gerri de la Sal, El Compte, Balestui, Sellui, Ancs, Peramea, Bretui, Cortscastell, Montcortés, Cabestany, Mentui, Peracalç, Llaràs, Canals i Pujol.

El municipi es situa a l'extrem sud del Pallars Sobirà, limítrofa amb el Pallars Jussà. Per la seva part nord limita amb els municipis de Sort i Soriguera, per l'Est amb l'Alt Urgell, pel sud amb la Conca de Dalt i la Pobla de Segur, pel sud-oest amb Senterada i per l'Oest amb la Torre de Capdella.

 

pujarPujar

Peramea

A 1,5 km de La Morera es troba Peramea, vila closa declarada Ben Cultural d'Interés Nacional, on podreu passejar pels seus porxos antics i gaudir, si us ve de gust, de les visites guiades pel poble i les diverses exposicions i activitats que ofereix el grup cultural Lo Vent de Port.

Cinema a la fresca, exposicions diverses i una bona xerradeta sota l'om monumental de la plaça.

Al juliol, la Fira d'artesania i la festa major. Al desembre, pel dia dels Sants Innocents, la festa major d'hivern.

pujarPujar

 

Estany de Montcortés

A pocs km de La Morera trobem l'Estany de Montcortés, un espai privilegiat on es pot gaudir de la natura i d'un paisatge únic.

L'estany de Montcortés és un dels pocs estanys càrstics que es poden trobar al nostre país i està declarat zona Pein. Per tal de preservar la conservació del seu canyissar, està prohibida la navegació així com totes aquelles activitats que destorbin la tranquilitat dels animals que habiten un espai natural tan excepcional com el de l'estany.

 

pujarPujar

Gerri de la Sal

Al poble de Gerri de la Sal (declarat Ben Cultural d'Interés Nacional) s'ofereixen visites guiades de les salines i l'Alfolí (casa de la sal, declarada Ben Cultural d'Interés Nacional).

A Gerri també podem visitar l'antiga abadia de Santa Maria de Gerri, gran joia del Romànic, datada del segle XII i que es troba a la part dreta de la Noguera Pallaresa.

 

 

pujar Pujar

Rutes amb mountain bike i senderisme

Als voltants de La Morera trobareu molts camins on poder fer rutes, tant a peu com amb bicicleta de muntanya.

Si us agrada gaudir del paissatge mentres aneu amb bicicleta, al Baix Pallars podeu fer rutes de tots els nivells: desde rutes fàcils i curtes pels més petits, fins a recorreguts de dies pel Pallars.

Si preferiu caminar, una sèrie de rutes marcades us mostraran els racons més amagats de la zona.

pujarPujar

Serra del Boumort

Una de les vistes privilegiades que té La Morera és la de la Serra del Boumort.

Si baixem a Gerri i creuem la Noguera Pallaresa hi podrem accedir. A dalt de tot de la serra trobareu el Refugi de Cuberes, en un espai molt tranquil i des d'on es pot gaudir, a la seva época, de la brama del cèrvol.

pujarPujar

Dolmen de la Mosquera

A 500 metres de casa podem visitar el Dolmen de la Mosquera, monument funerari de la Edat de bronze.

Aquest Dolmen, entre d'altres que podem trobar per la zona, ens recorda que fa molts anys, aquesta era zona d'assentaments prehistòrics, segurament gràcies a la riquesa natural del municipi que facilitava la vida agrícola i ramadera.

pujarPujar

Esquí i Esports d'aventura

Si veniu en temporada d'hivern, a menys d'un hora trobareu les pistes d'esqui de Port Ainé i les d'Espot esquí.

A la primavera o a l'estiu podreu gaudir de la gran oferta d'esports d'aventura que trobareu a Sort (a 30 km) i a Llavorsí (a uns 40 km).

Molt a prop podeu gaudir d'una gran oferta d'esports de risc, com el descens de barrancs, l'escalada, el ràfting,...

Només cal que vingueu amb moltes ganes de passar-ho bé i un sac ple d'energia si el que voleu fer es practicar aquest tipus de turisme.

pujarPujar

Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

A una hora de casa es troba el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici en el que podreu gaudir d'un paissatgje espectacular.

Amb una gran quantitat de rutes marcades podreu conèixer un parc preciós, amb una gran quantitat d'estanys i cascades, amb una flora i una fauna magnífiques.

Diferents refugis de muntanya es distribueixen per tot el parc perque pugueu agafar forces si feu alguna de les rutes existents.

 

pujarPujar

 

 

La Morera, (Masies de Llaràs) Baix Pallars 25591 Lleida Telf. 973 25 22 93 / 617 65 43 45